stellantis carlos tavares elektromos autó
Globál

A világ egyik legnagyobb autógyártója bejelentette: többé nem szorul a Tesla segítségére

Portfolio
A várakozások szerint a Stellantis képes lesz flottaszinten teljesíteni az Európai Unió által kitűzött szén-dioxid-kibocsátási célokat 2021-ben anélkül, hogy környezetvédelmi krediteket vásárolna a Teslától – jelentette ki Carlos Tavares, a PSA és a Fiat Chrysler összeolvadásából létrejött új cégcsoport vezére.
Az autóipar legnagyobb kihívásai kiemelt témája lesz a Járműipar 2021 konferenciánknak. Regisztráljon ön is az eseményre:

Az Európai Bizottság és Tanács által korábban elfogadott rendelet értelmében az autógyártóknak 2021-re átlagosan 95 gramm/kilométerre kell mérsékelniük a flottaszintű szén-dioxid-kibocsátásukat.

A Fiat Chrysler durván 2 milliárd dollárt költött környezetvédelmi kreditek vásárlására 2019 és 2021 között annak érdekében, hogy teljesíteni tudja az EU által meghatározott flottaszintű szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó előírásokat, illetve elkerülje a jelentős bírságokat. Ez a tetemes összeg a Teslánál landolt, az amerikai elektromosautó-gyártó eredményét növelte érdemben.

Azzal az elektromos autózáshoz kapcsolódó technológiával, amelyre a PSA-nak köszönhetően tett szert a Stellantis csoport, teljesíteni fogjuk a környezetvédelmi előírásokat ebben az évben

– jelentette ki Carlos Tavares a Le Pointnak adott interjújában. A Stellantis vezére hozzátette, többé nem szorulnak rá arra, hogy a Teslától, vagy bárki mástól emissziós krediteket vásároljanak.

A Reuters beszámolójából kiderült az is, hogy a Stellantis szóvivője elárulta, már folynak a tárgyalások arról a Teslával, hogy milyen feltételekkel történhet meg a két autógyártó között korábban létrejött, környezetvédelmi kreditek vásárlására vonatkozó megállapodás megszüntetése.

Címlapkép forrása: Anita Pouchard Serra/Bloomberg via Getty Images

koronavirus
GettyImages-1211246431 (3)
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
izrael