Előfizetői tartalom

A WHO jóváhagyta a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását

Portfolio
Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken a koronavírus ellen kifejlesztett kínai Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását - közölte az MTI. Az oltást 18 év felettiek számára engedélyezték, vagyis az idősek számára is. A kínai vakcina ezzel felhasználható lesz a COVAX-program keretében, azaz alacsony jövedelmű országok is részesedhetnek a kínai vakcinából.

A WHO péntek este bejelentette, hogy jóváhagyta a kínai Sinopharm vakcina vészhelyzeti alkalmazását. Az oltást a 18 év felettiek körében engedélyezte, vagyis az idősek számára is. Ez lett a hatodik oltás, amit az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyott. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a WHO hiányzó bizonyítékok miatt nem tudta igazolni, hogy a vakcina védettséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés