Előfizetői tartalom

Mit tud a Vaskupola, a legendás védelmi rendszer, ami a magyar kormány érdeklődését is felkeltette?

Folyamatosan eszkalálódik a konfliktus Izrael és a palesztin Hamasz közt, de hiába lőnek ki az iszlamisták naponta több száz rakétát viszonylag sűrűn lakott izraeli városokra, eddig mindössze hat halálos áldozatot jelentettek be az izraeli hatóságok. Az alacsony találati arány fő oka, hogy Izrael a világ egyik leghatásosabb rakétavédelmi rendszerét üzemelteti, amely a napokban kilőtt palesztin rakéták mintegy 80-90%-át elfogta. Nézzük, mit tud a Vaskupola, az izraeli rakétavédelmi rendszer, melynek egyes komponensei a magyar kormány érdeklődését is felkeltették.

Mi az a Vaskupola? A Vaskupola lényegében egy komplex légvédelmi rakétarendszer, melynek elsődleges feladata az, hogy azonosítsa és semlegesítse az Izraelre kilőtt ellenséges rakétákat. Körülbelül hat évnyi fejlesztés után 2011-ben helyezték üzembe a rendszert, de azóta folyamatosan bővítik képességeit, javítják hatékonyságát. A projektet az Egyesült Államok is támogatta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés