tesla model 3 magyar arlista
Globál

Itt a hivatalos árlista: kevesebb, mint 15 millióért lehet már Teslát venni Magyarországon

Portfolio
A Tesla nemrég közzétette a hivatalos magyarországi árlistáját – írta laptársunk, a Pénzcentrum. Eszerint a legolcsóbb modell ára hajszálnyival ugyan, de 15 millió forint alatt marad, amelynek köszönhetően a régi pályázati kiírás alapján járhat rá az elektromos autókra igényelhető 500 ezer forintos állami támogatás. Azok a taxisok, akik a prémiumelektromos-autó mellett tennék le a voksukat, még jobban járhatnak, az ígéretek szerint ők akár 6,75 millió forintos kedvezménnyel is hozzájuthatnak egy Tesla Model 3-hoz.
Az elektromobilitásra történő átállás kiemelt témája lesz a Járműipar 2021 konferenciánknak, regisztráljon ön is:

A Pénzcentrum beszámolója szerint a hivatalos árlista alapján a legolcsóbb Tesla, a Model 3 ára itthon 14 999 900 forintról indul, míg a Model S Plaid+ verziójáért már 57 999 900 forintot kell kifizetnie a vásárlóknak.

Kiemelték, hogy a Tesla nagyon körültekintően választotta meg a legolcsóbb modelljének, a Model 3-nak az árát, az alapfelszereltséggel 14 999 900 forintos autóra ugyanis még épp igényelhető lenne az 500 ezer forintos állami támogatás abban az esetben, hogyha a kormány nem változat a tavalyi kiíráson a hamarosan bemutatásra kerülő új pályázatban.

Ezzel a 15 millió forintnál hajszállal kevesebb árral akár azok a taxisok is nagyon jól járhatnak, akik az amerikai elektromos autó mellett teszik le a voksukat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanis bejelentette, a személytaxi-szolgáltatást vagy személygépkocsis személyszállítás szolgáltatást végző egyéni vállalkozók, illetve gazdasági társaságok 2021. június közepétől ismét pályázhatnak új, elektromos autók beszerzésére.

A PÁLYÁZÓK A GÉPJÁRMŰ ÉRTÉKÉNEK 45 SZÁZALÉKÁT KAPHATJÁK MEG TÁMOGATÁSKÉNT EGY LEGFELJEBB 15 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ELEKTROMOS GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSÁRA.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki alkalmasnak találja a legolcsóbb Teslát taxizásra, személyszállításra, akkor akár 6,75 millió forintos állami támogatást is igénybe vehet majd vásárláskor abban az esetben, hogyha megfelel a kiírás feltételeinek.

tesla arak uj

A magyar operáció által kiadott közleményből kiderült az is, hogy a Tesla ma teszi elérhetővé hazánkban az online Design Studiót. Az ügyfelek mostantól konfigurálhatják és megrendelhetik a Model S-t, a Model X-et és a Model 3-at. Az autók átadása várhatóan szeptemberben kezdődik a Model 3, és az év vége felé a Model S és a Model X esetében.

A mai naptól a Model 3 a MOM Park bevásárlóközpontban is megtalálható, ahol a látogatók a közeljövőben tesztvezethetik a kiválasztott változatot.

Hozzátették azt is, hogy az év folyamán megnyílik budapesti szervizközpontjuk, ahol a Tesla-tulajdonosok gyorsan és gördülékenyen vehetik igénybe szervizszolgáltatásaikat.

Címlapkép forrása: Getty Images

hacker
ether bánya
forint bankjegy
dollár
Tőzsde - Bull Bear
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
vlagyimir putyin joe biden