Előfizetői tartalom

Megbosszulja magát a hibás járványkezelés: a brazilok többsége szerint alkalmatlan az ország vezetésére Bolsonaro

MTI
A brazilok 58 százaléka szerint Jair Bolsonaro elnök alkalmatlan az ország vezetésére, 50 százalékuk pedig nem hisz neki - ez derült ki a Datafolha közvélemény-kutató intézet friss felméréséből. Az elmúlt napok közvélemény-kutatásai szerint az államfő népszerűsége 2019. január 1-jei hivatalba lépése óta nem volt ilyen alacsony, mégpedig olyannyira, hogy elveszítené a jövő évi választást, ha ismét indulna a tisztségért.

A Datafolha múlt héten 2071 ember részvételével készített felmérést, amelynek hibahatára két százalékpontos. Eszerint a megkérdezettek 58 százaléka alkalmatlannak, 38 százaléka alkalmasnak tartja Bolsonarót az ország vezetésére. Márciusban ez az arány 56:42 volt. Azzal kapcsolatban, hogy hisznek-e az elnöknek, 50 százalék válaszolta azt, hogy egyáltalán nem hisz neki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés