afrika getty stock
Globál

100 milliárd dolláros segítséget mozgósítanak Afrikának

MTI
Több mint 100 milliárd dollárt ígértek kedden Párizsban az afrikai országok pénzügyi támogatásáról szóló csúcstalálkozón nemzetközi adományozók az afrikai gazdaság megsegítésére a koronavírus-járvány által okozott válság közepette.

Emmanuel Macron francia elnök meghívására kedden mintegy harminc állam- és kormányfő részvételével tartottak csúcstalálkozót a francia fővárosban az afrikai országok pénzügyi támogatásának céljából. Az országok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együtt mintegy 100 millió dollárt készek mozgósítani - mondta Macron az általa kezdeményezett csúcstalálkozó keretében.

"A növekedés és stabilitás Afrikában növekedést és stabilitást jelent Európában is" - mondta Krisztalina Georgieva, az IMF vezetője. "Vissza kell térnünk a dinamikus fejlődéshez, amely Afrikát jellemezte a koronavírus-járvány előtt" - vélekedett.

A francia elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy a világon Afrikában a legkisebb azoknak az aránya, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást. Macron úgy becsülte, hogy az afrikai kontinensnek 2025-ig további legalább 285 milliárd dollár támogatásra van szüksége.

Az Eiffel-torony melletti Le Grand Palais Éphémere-ben ("átmeneti Grand Palais") tartott találkozón részt vett többek között Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is, míg mások videokonferencia keretében csatlakoztak.

Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke elmondta: Afrikát különösen keményen sújtotta a járvány, elsősorban gazdaságát. "A feladat most a gazdaság újjáélesztése, például az infrastruktúrába való befektetés révén" - fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

burn
forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
elektormos auto