Előfizetői tartalom

Erdogan szerint megölték a Kurdisztáni Munkáspárt parancsnokát

MTI
A török hadsereg alakulatai megölték a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet Szíriáért felelős főparancsnokát Irakban - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn az állami televízióban közvetített beszédében. A török elnök szerint a Sofi Nurettin harci néven ismert kurd parancsnokot felelősség terheli 13 török túsznak a halálában. Törökország április végén indított újabb katonai offenzívát az észak-iraki hegyekben megbúvó PKK fegyveresei ellen.

Bár a Kurdisztáni Munkáspárt főhadiszállása az Irak északkeleti részén fekvő Kandil-hegységben van, a szervezet Délkelet-Törökországban tevékeny, ahol 1984 óta folytat fegyveres felkelést a kurd kisebbség függetlenségéért. A török hadsereg az elmúlt két évben rendszeresen hajtott végre hasonló műveleteket az iraki határ túloldalán Bagdad és a félautonóm iraki Kurdisztán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés