Előfizetői tartalom

Merész küldetésbe fogott Joe Biden: Milliárdokból rakná rendbe Amerika viharvert motorját

Az amerikai infrastruktúra a világ egyik legkomplexebb hálózata, amelynek gazdasági jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A rendszer azonban több sebből vérzik, számos esetben elavult és nem képes megfelelni a mai kor elvárásainak. Ez egyrészt az infrastrukturális fejlesztésék finanszírozásából, másrészt pedig a politikai ellentétekből adódik. Bár Joe Biden nemrég bejelentett gazdaságösztönző csomagja éppen ezeket a problémákat hivatott megoldani, jó okunk van feltételezni, hogy még ez sem lesz elég a versenyképesség biztosításához.

Az amerikai infrastruktúra a világ egyik leginkább kiterjedt rendszere, amely egyszerre biztosít munkalehetőséget több millió embernek és szükséges az ország hosszú távú versenyképességének fenntartásához. Nem is véletlen, hogy az Egyesült Államok második világháború utáni fejlődésének alapvető feltételei voltak például az Eisenhower-kormányok alatt indított infrastrukturális...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái