Előfizetői tartalom

Ilyen vad húzásra nem volt felkészülve a világ - Vlagyimir Putyin karjaiban köthet ki Fehéroroszország

Hétvégén olyan dolog történt, amely évekre meghatározhatja Fehéroroszország történelmét. Az országot 27 éve uraló Alekszandr Lukasenka parancsára a fehérorosz hatóságok eltérítettek és leszállásra kényszerítettek egy polgári repülőjáratot, hogy egy rajta utazó ellenzéki újságírót letartóztathassanak. Ez az eset megpecsételheti Fehéroroszország sorsát, amely végleg elszigetelődhet a nemzetközi porondon. A mostani folyamatok nagy nyertese így Oroszország lehet, amely már évek óta növeli befolyását az országban és most lehetősége nyílhat arra, hogy végleg magához láncolja Fehéroroszországot.

Az elcsalt választás A mostani eset megértéséhez egészen 2020 augusztusáig kell visszanyúlnunk, amikor is elnökválasztást tartottak Fehéroroszországban. Bár borítékolható volt, hogy Alekszandr Lukasenka kerül ki győztesen az évek óta megszokott gyakorlattá váló választási csalások, illetve a politikai ellenfelek bebörtönzése miatt, az augusztusi választási eredmények...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái