Előfizetői tartalom

Kitiltott három német civil szervezetet Moszkva, nagyon kiakadtak Brüsszelben is

MTI
Az Európai Unió elutasítja, hogy az orosz főügyészség nemkívánatosnak minősített három német nem kereskedelmi szervezetet, az eset egy újabb példa arra, hogy az orosz hatóságok figyelmen kívül hagyják a civil társadalmat - jelentette ki az Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) szóvivője csütörtökön. Az eset előzménye, hogy az orosz főügyészség szerdán nemkívánatosnak minősített, ezzel kitiltott Oroszországból három német nem kereskedelmi szervezetet.

Az uniós külügyi szolgálat hangsúlyozta, hogy a moszkvai döntés sérti az orosz emberek érdekeit, valamint szűkíti a nyílt és szabad párbeszéd lehetőségeit. Az Európai Unió teljes mértékben támogatja a független civil szervezeteket, melyek - véleménye szerint - kulcsszerepet játszanak a határokon átnyúló kölcsönös megértés kialakításában és az országok közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés