Előfizetői tartalom

Mégsem lép vissza az Egyesült Államok az egyik legfontosabb nemzetközi szerződésbe

MTI
Az amerikai kormány tájékoztatta csütörtökön Oroszországot, hogy az Egyesült Államok nem csatlakozik újra a Nyitott Égbolt szerződéshez - jelentette az amerikai sajtó külügyminisztériumi tisztségviselők közlése alapján. Pedig Joe Biden amerikai elnök januári hivatalba lépése óta mindkét ország késznek mutatkozott arra, hogy ezt megtegye, és ez jótékonyan befolyásolta vezetőik júniusban esedékes csúcstalálkozójának előkészítését.

Nevük elhallgatását kérő tisztségviselők arról számoltak be, hogy a döntést Wendy Sherman külügyminiszter-helyettes közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettessel. A minisztérium azzal indokolta a döntést, hogy Oroszország továbbra is folyamatosan megszegi a szerződést, valamint hogy Moszkva viselkedése alapján nem partner a kölcsönös bizalomerősítésben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés