Előfizetői tartalom

10 rettegett mesterlövész, akik igazi legendaként vonultak be a történelembe

Portfolio
Egy jó mesterlövész akár egy komplett csata menetét meg tudja változtatni, hiszen képesek beszivárogni az ellenséges vonalak mögé, felderíteni, kulcsfontosságú katonai vezetőket likvidálni. Több olyan mesterlövész is élt a történelem során viszont, akik olyannyira hatékonyan végezték munkájukat, hogy egy ütközet során komplett szakaszokat likvidáltak, katonai karrierjük alatt pedig ellenséges katonák százait tették el láb alól. Néhány ezek közül a mesterlövészek közül szabályosan legendává vált hazájában, sőt, nemzetközi szinten is, nevüket a mai napig könyvek, filmek, politikai propaganda-művek őrzik. Bemutatunk 10-et a világ leghalálosabb mesterlövészei közül.

Zsang Taofang Zsang Taofang egy Moszin-Nagant M1891/30 ismétlőkarabéllyal. Fotó: Wikimedia Commons Zsang Taofang a Távol-Kelet egyik legismertebb mesterlövésze, egy kínai katona volt, aki az észak-koreai kommunista erőket támogató önkéntes haderőben szolgált gyalogosként. Céltávcső nélkül, egy egyszerű Moszin-Nagant ismétlőkarabéllyal harcolt. 32 napos harci tevékenysége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés