Előfizetői tartalom

Brit hírszerzés: elképzelhető, hogy egy vuhani laborból ered a koronavírus

Portfolio
A brit hírszerzés ügynökei is úgy gondolják, hogy egy vuhani laborból ered a világszerte több mint 3,5 millió áldozatot követelő koronavírus-járvány - írja a The Times cikke alapján a Telex. Mindez egy éles fordulat a korábbi nézetekhez képest, ugyanis eddig mind a brit, mind az amerikai és más nyugati hírszerzések kizárták annak lehetőségét, hogy a virológiai intézet szerepet játszott volna a világjárványban.

Noha korábban a brit hírszerzés csak nagyon távoli lehetőségként említette, hogy egy laborból eredhet a járvány, most viszont már elképzelhetőnek tartják azt. A hét közepén egyébként Joe Biden amerikai elnök is utasítást adott az amerikai hírszerzés számára, hogy vizsgálják meg, laborból származhat, vagy természetes úton fejlődhetett ki a vírus. A vírus laboratóriumi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés