Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, 12 év után véget ér a Netanjahu-korszak - Egységkormány jöhet Izraelben

MTI
|
Portfolio
Vasárnapi televíziós beszédében jelentette be Naftali Bennet (címlapképünkön), a jobboldali Jobbra (Jamina) párt vezetője, hogy támogatja Jaír Lapid pártját egy nemzeti egységkormány megalakításában, ami ha szerdáig sikerülne, akkor azt jelentené, hogy a 2009-ben kezdődött Benjamin Netanjahu miniszterelnöki korszak véget ér. Az új egységkormány vezetője átmenetileg éppen Bennet lehet.

Összefogás Netanjahu ellen Naftali Bennet azért fog össze Jaír Lapid pártjával, hogy az elmúlt két év négy parlamenti választása után ne legyen még egy választás, hanem a márciusban tartott megmérettetés után végre legyen Netanjahu nélkül egy életképes kormány Izraelben. A bejelentés előzményei: Kapcsolódó cikkünk 2021. 05. 30. A Jobbra párt csatlakozásával Lapid-Bennet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés