Előfizetői tartalom

Mindössze 11 új koronavírusost találtak, de az indiai mutáns miatt „kritikus a helyzet” Ausztráliában

Portfolio
Az elmúlt 24 órában 11 új koronavírusos esetet találtak hivatalosan Ausztrália második legnépesebb államában, Victoria államban, ezzel 51-re nőtt itt az aktív esetek száma – írja a Reuters. A távolról rendkívül alacsonynak tűnő esetszám miatt ugyanakkor az ausztrálok szigorú lockdownt-t rendeltek el, az egyik feltehetően ragályosabb indiai variáns miatt aggódnak.

„Egy rendkívül fertőzőképes vírusvariánssal küzdünk, ami sokkal gyorsabban terjed, mint amit valaha is láttunk, így ha nem teszünk valami drasztikusat, egyre kevésbé lesz kontrollálható a helyet” – ezekkel a drámai szavakkal jelentette be James Merlino ausztrál ügyvezető kormányfő múlt héten szerda este azt, hogy csütörtök éjféltől egy hétre zárlatot rendelnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés