Ruszin-Szendi Romulusz
Globál

Ruszin-Szendi Romulusz az ütőképes és meghatározó magyar haderő fejlesztését ígérte

MTI
Portfolio
A honvédelmi miniszter kiváló katonának nevezte a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romuluszt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

A honvédelmi miniszter kiváló katonának nevezte a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romuluszt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén. Benkő Tibor elmondta: a vezérőrnagynak - akit régóta ismer - kiváló katonai tapasztalatai vannak Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az utóbbi időben a Honvédelmi Minisztériumban a katonai életpálya, az oktatás, a képzés, a kadétrendszer, az önkéntes tartalékos rendszer, a hazafias és honvédelmi nevelés voltak fő területei - sorolta a miniszter, kiemelve: Ruszin-Szendi Romulusz eredményesen hajtotta végre a feladatait, ezért támogatja őt a parancsnoki beosztásra jelöltségében.

Az előzményekről Benkő Tibor elmondta: Korom Ferenc május 20-án kezdeményezte a parancsnoki beosztásból történő felmentését. Áder János köztársasági elnök május 26-án - június elsejei hatállyal - felmentette. A miniszter ezzel egyidejűleg kezdeményezte Ruszin-Szendi Romulusz helyettes államtitkári felmentését, mert úgy látta: ő lenne alkalmas a Magyar Honvédség parancsnoki feladatainak ellátására.

A térség meghatározó és ütőképes haderejének további építését, ennek folytatását nevezte fő feladatának a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romulusz a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

A vezérőrnagy egyebek mellett fontosnak nevezte az egyéni harcászati eszközök beszerzésének folytatását, a "kiberképesség" fejlesztését, továbbá a logisztikai rendszer megújítását oly módon, hogy minél több végrehajtó és minél kevesebb adminisztratív dolgozóra legyen szükség. Azt is elmondta: célja - amennyire lehet - a harcoló állomány létszámának növelése, továbbá az önkéntes tartalékos rendszer egyszerűsítése.

Ruszin-Szendi Romulusz kérdésre válaszolva megerősítette, hogy távozik posztjáról a jelenlegi parancsokhelyettes is. Közölte: Böröndi Gábornak külföldi diplomáciai beosztást ajánlott, aki azt elfogadta. Hozzátette, ha a honvédelmi miniszter támogatja, akkor parancsnokhelyettese Sándor Zsolt lehet, aki jelenleg a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezetője.

Címlapkép: Székesfehérvár, 2021. május 31. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a honvédség rendkívüli állománygyűlésén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában 2021. május 31-én. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az állománygyűlésén bejelentette: Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának. MTI/Vasvári Tamás

nato csúcs orbán viktor joe biden
védettségi igazolvány koronavírus covid-19
nagy britannia buckingham palota
madrid shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
nato csúcs orbán viktor joe biden