Előfizetői tartalom

Sorsforduló előtt Izrael: radikális vezető vethet véget egy 12 éves korszaknak

Portfolio
Olyan politikai erő formálódik Izraelben, amely 12 év után leválthatja Benjámin Netanjahut és kormányát, véget vetve nem csupán a jobboldali politikus uralmának, hanem annak a kétéves politikai patthelyzetnek is, melyből a közel-keleti ország négy választás után sem tudott még kitörni. Az ország élére egy jobboldali, nacionalista politikus kerülhet, aki támogatja Ciszjordánia annektálását és Egyiptomhoz csatolná a Gázai övezetet, ilyen radikális lépésekre azonban aligha kerülhet sor, hiszen várhatóan egy centrista párttal koalícióban fog kormányt alakítani. Az alakuló koalíció pártjai ideológiai különbségek miatt nem sok mindenben fognak tudni megegyezni, sőt, még az sem biztos, hogy létrejön az együttműködés, hiszen könnyen lehet, hogy az utolsó pillanatban omlanak majd össze a tárgyalások. Szerda éjfélig eldől Izrael politikai jövője.

Véget érhet a Netanjahu-korszak Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke. Fotó: Ron Przysucha / U.S. Department of State 12 éve tölti be Benjámin Netanjahu Izrael miniszterelnöki posztját, ezzel ő az ország történelmének leghosszabb ideig regnáló vezetője, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a korszak szerdán véget ér.   A napokban jelentette be Naftali Bennett, Netanjahu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés