Előfizetői tartalom

Közös dandárt alakíthat Ukrajna és két NATO-ország

MTI
Ukrajna és Lengyelország hivatalos NATO-dokumentumba foglaltatná a litván-lengyel-ukrán dandárt, és meghívnák az egység hadgyakorlataira az észak-atlanti szövetség más országainak katonáit is - közölte szerdán az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBOU) sajtószolgálata Olekszij Danyilov, az RNBOU titkára vilniusi látogatásával kapcsolatban.

Az RNBOU szerint erről állapodott meg Danyilov a litván fővárosban a lengyel nemzetbiztonsági hivatal (BBN) vezetőjével, Pawel Solochhal tartott tárgyalásain. Megvitatták a közös litván-lengyel-ukrán dandár hivatalos NATO-dokumentumokba foglalásának, valamint annak lehetőségét, hogy később az egység hadgyakorlataiba más NATO-tagállamok katonáit is bevonnák - áll a közleményben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés