Előfizetői tartalom

Működik a recept: vasszigorral végezték ki a koronavírust, rakétázik a gazdaságuk

Portfolio
Ausztráliában már meghaladta a válság előtti szintet a gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben, miután a háztartások és a vállalatok optimistán tekintenek a jövőbe, ami támaszt nyújt a fogyasztásnak és a beruházásoknak egyaránt. Az ország vasszigorral lépett fel a koronavírus-járvány ellen, elkerülve az egészségügyi katasztrófát - ami szinte az egész fejlett világot sújtotta -, miközben a gazdaságuk is fellendült. Az ország az élő példa arra, hogy nincs ellentmondás a járvány elleni határozott és gyors fellépés, valamint a negatív gazdasági hatások elkerülése között, viszont a tétovázás sok halálos áldozatot követel és elnyújtja a válságot is.

Az ausztrál gazdaság 1,8%-kal növekedett az idei első negyedévben a statisztikai hivatal közlése szerint, ami meghaladta az elemzők várakozását, és ezzel már a koronavírus-járvány előtti szintre ért. A gazdasági aktivitás 0,8%-kal haladja meg a 2019 decemberi szintet, amiben nagy szerepet játszott a gazdaság széleskörű fellendülése. Ebből a kedvező trendből a munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés