Előfizetői tartalom

12 év után távozik a hatalomból az ember, aki megreformálta Izraelt

Egy meghatározó korszak ért véget tegnap Izraelben. Több mint 12 évnyi folyamatos kormányzás után távozik a tisztségéből Benjámin Netanjahu, az ország miniszterelnöke. Netanjahu évtizedeken át meghatározó alakja volt az izraeli politikának. A nagy taktikus hírében álló politikus nevéhez kötik többek között azt, hogy az utóbbi években Izrael jelentős gazdasági fejlődésen esett át. Emellett sikerült normalizálnia hazájának viszonyát olyan arab országokkal, amelyek korábban a létezését sem ismerték el. A sikerek ellenére azonban súlyos korrupciós vádak és a hatalomban eltöltött évek erodálták Netanjahu népszerűségét. Az alábbiakban sorra vesszük a Netanjahu-korszak legfontosabb intézkedéseit és a miniszterelnök személyét, illetve politikáját.

Egy kivételes politikai pálya Benjámin Netanjahu kivételes politikai karriert tudhat magáénak, 12 éven át egyhuzamban töltötte be a miniszterelnöki tisztséget, amely rekordnak számít Izraelben. A hazájában csak Bibi néven emlegetett politikus az utóbbi években sorra nyerte meg a választásokat, az elmúlt négy választás során viszont nem tudta megszerezni a kormányalakításhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái