Előfizetői tartalom

Kényszer hatása alatt tehetett nyilatkozatot Lukasenka letartóztatott ellenlábasa

MTI
Egyórás műsort vetített Fehéroroszországban az állami ellenőrzésű ONT tévécsatorna szerda este Raman Prataszeviccsel". A letartóztatott ellenzéki újságíró a börtönből nyilatkozva egyebek közt azt mondta, hogy értelmetlen most a tiltakozás a szigorú fellépések miatt Aljakszandr Lukasenka államfő autoriter rendszere ellen, megfelelőbb pillanatra kell várnia az ellenzéknek.

Prataszevics egyik közeli támogatója az adás után azt mondta, hogy az újságíró egyértelműen kényszer hatására beszélt. A felvételen az ONT tévé azt állítja, a fehérorosz hatóságok nem tudtak arról, hogy Prataszevics a Ryanair légitársaság repülőgépén van, Prataszevics pedig azt állítja, hogy egy közeli szövetségese árulhatta el, akivel 40 perccel az indulás előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés