Előfizetői tartalom

Érik a feszültség: Kína odaszólt az EU-nak és az USA-nak, mert azok megemlékeztek a Tienanmen téri vérengzésről

MTI
Peking bírálta szombaton az Egyesült Államok és az Európai Unió hongkongi konzulátusának előző napi megemlékezését a Tienanmen téri vérengzésről, a kínai külügyminisztérium hongkongi irodájának szóvivője "destabilizáló szándékú ügyetlen politikai előadásnak" nevezte, hogy a konzulátusokon gyertyákat gyújtottak.

"Minden olyan kísérlet, amelyben Hongkongot felhasználják arra, hogy beszivárogjanak a szárazföldi Kínába vagy szabotázst hajtsanak végre ellene, túlmegy a tűréshatárunkon, teljesen elfogadhatatlan. Ismét felszólítjuk a szóban forgó országok hongkongi szerveit arra, hogy azonnal hagyjanak fel a Hongkong és általában Kína belügyeibe való beavatkozással, ne játsszanak a tűzzel"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés