Előfizetői tartalom

Már készülnek a jövő tankjai: 10 izgalmas fejlesztés, amely uralhatja a következő évek harctereit

Portfolio
A haditechnikai témák iránt érdeklődők körében rendszeres vitatéma, hogy szükség van-e még a modern kor haderőiben általános harckocsikra, a jelenleg zajló, globális haderőfejlesztési projekteket vizsgálva viszont az a kép rajzolódik ki, hogy a következő évtizedekben még egyértelműen megmaradnak a tankok a harcmezőkön. Legyen szó meglévő harcjárműtípusok korszerűsítéséről vagy újfajta tankok tervezéséről, számos ország állt neki az elmúlt években, hogy fejlessze páncélos-képességeit, többek közt az Egyesült Államok, az európai nagyhatalmak, India és Oroszország is. Megnéztünk tíz izgalmas harckocsi-fejlesztési projektet a világ különböző pontjairól.

„Burlak” Fotó: Alexej Hlopotov Az orosz hadsereg rendelkezik a világ legtöbb tankjával, viszont a harcjárművek jelentős része még a szovjet időkből származik, ezért folyamatos modernizációra szorulnak, hogy tartani tudják a lépést a technológia fejlődésével. Nemrég kiszivárgott az internetre néhány fotó, melyekből úgy tűnik, Oroszország újraindított egy régebbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái