Előfizetői tartalom

Szivárognak a részletek, egyre kínosabb a kémbotrány - Tényleg jogos Németország felháborodása?

Portfolio
A napokban újabb fordulatot vett a pár éve kirobbant amerikai kémbotrány. Kiszivárgott információk szerint Dánia segíthette az Egyesült Államokat több vezető európai politikus, köztük Angela Merkel megfigyelésében. A mostani események felvetik a kérdést, hogy mégis mennyire rendhagyó dolog szövetségesek után kémkedni. A történelmi példák minden esetre azt mutatják, hasonló esetek már számos alkalommal előfordultak és ez várhatóan a jövőre nézve is így marad.

Egyre tovább dagad az a nemzetközi kémbotrány, miszerint az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalt (NSA) európai tisztviselőket figyelt meg éveken keresztül Barack Obama elnök utasítására. Az már 2013 óta köztudott volt, hogy az NSA olyan vezető európai tisztségviselők után kémkedett, mint Angela Merkel vagy Frank-Walter Steinmeier, akkori német külügyminiszter és jelenlegi államelnök....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés