Előfizetői tartalom

Amerika megint olyat húzott, ami rendkívül bosszantja majd Kínát

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok 750 ezer koronavírus elleni védőoltást ad majd Tajvannak - jelentette be a szigeten tett látogatásán Tammy Duckworth szenátor. A lépés alighanem rendkívül zavaró lesz a kínai vezetés számára, amely saját területeként kezeli Tajvant, és bár az egészségügyi válsághelyzetben humanitárius segítségről van szó, Kína alighanem kifejezi majd nemtetszését.

Tegnap megírtuk, hogy három amerikai szenátor (van köztük demokrata és republikánus is) vasárnap Tajvanra látogat. A szigettel az Egyesült Államok nem ápol hagyományos diplomáciai kapcsolatot, mert azt Kína saját területének tekinti, annak ellenére, hogy a Népköztársaságot vezető Kínai Kommunista Pártnak semmilyen befolyása nincs Tajvanra és nem is volt A Reuters most azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés