Előfizetői tartalom

Aláírta a tüntetőket több év börtönnel fenyegető törvényt Lukasenka

MTI
Aláírta kedden Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a tüntetőket több év börtönbüntetéssel fenyegető törvényt. Eközben nyugati diplomaták találkoztak Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszterrel, egyben felszólították a fehérorosz hatóságokat: hagyjanak fel a tüntetők, a független média és a civil társadalom elleni fellépéseikkel.

A törvény értelmében akár három év börtönbüntetéssel is sújthatják azokat, akiket egy év alatt kétszer is elítéltek nem engedélyezett tüntetéseken való részvétel miatt, ha ismét megsértik a büntetőtörvénykönyvnek a tömegrendezvények megszervezésére és megtartására vonatkozó rendelkezéseit. Fehéroroszországban korábban pénz- vagy kisebb, legfeljebb két hétig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés