Előfizetői tartalom

Véget ért Merkel pártjának vesszőfutása?

Vasárnap választásokat tartottak a németországi Szász-Anhalt tartományban, amely kiemelt jelentőséggel bírt, mivel ez volt az utolsó erőpróba a szeptember 26-i országos választás előtt. A CDU hatalmas főlénnyel nyert, a győzelemre nagy szükség is volt, tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban a párt gyengén szerepelt a közvélemény-kutatásokon és más tartományi választásokon. A vasárnapi eredmények tükrében az ING saját anyagában kiemelten foglalkozott azzal, hogy a mostani eredmények mennyiben hathatnak ki a szövetségi választásokra. Véleményük szerint a változások szele nem olyan erős az országban, mint azt egyesek jósolták, azonban számos váratlan esemény befolyásolhatja a trendeket szeptemberig.

Választási eredmények A szeptemberi parlamenti voksolás előtti utolsó tartományi választást nagy fölénnyel nyerte a CDU Szász-Anhaltban. A legnagyobb vesztes a korábban a fő esélyesnek tartott Alternatíva Németországnak (AfD) volt, amely a közvélemény-kutatások alapján a vártnál és az előző, 2016-os Landtag-választáson elért eredményénél is gyengébben szerepelt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái