Előfizetői tartalom

Holnap összeülnek a nagyhatalmak - Több nagy bejelentés is várható

Portfolio
Holnap kezdődik G7-csúcs a világ legfejlettebb ipari hatalmainak részvételével, amelynek fő témája a koronavírus-járvány, valamint a klímaváltozás elleni küzdelem, illetve a gazdasági együttműködés lehetőségei lesznek. Szinte biztosan felmerülnek majd geopolitikát érintő kérdések is, főleg Kína és Oroszország vonatkozásában. A találkozó előtt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság képviselői külön is egyeztetnek, amelynek keretében egy új Atlanti Chartát is elfogadhatnak - írja a CNBC.

A G7-csúcs péntektől vasárnapig fog tartani és részt vesznek rajta a világ legfejlettebb hatalmai, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Kanada, Japán, valamint Olaszország. Emellett az Európai Unió is képviselteti majd magát az Európai Bizottság, valamint az Európai Tanács elnökén keresztül. A fent megnevezett szereplőkön kívül ezúttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés