Előfizetői tartalom

Sosem látott migrációs nyomás alatt Amerika - Beválhat Joe Biden mesterterve?

"Ne jöjjetek! Ne jöjjetek!"- ezt az üzenetet küldte Kamala Harris Latin-Amerika lakosainak Guatemalában tett látogatása alkalmával. Az amerikai alelnök ezzel az Amerikára nehezedő és fokozódó illegális migrációs nyomásra kívánta felhívni a figyelmet, amely sosem látott mértéket öltött és talán a Biden-kormány legnagyobb kihívása. Az amerikai vezetés egyelőre kétszintű stratégiát alkalmaz: egyrészt különböző fejlesztési programokon keresztül igyekszik javítani a migráció forrásaként funkcionáló országokban uralkodó életszínvonalon, másrészt pedig megerősített határellenőrzés útján próbálja meg elejét venni az illegális bevándorlási hullámoknak. A hatékony válaszlépések érdekében azonban szükséges jól definiálni a migráció megjelenési formái közötti különbségeket, amelyekre egyaránt hatnak természetes folyamatok és kiszámíthatatlan események.

Erősödő migrációs nyomás A bevándorlás kérdése volt talán az egyik legellentmondásosabb terület a Biden-kormány kormány eddigi intézkedéseinek körében, amely a népszerűségi mutatókon is éreztette a hatását. Ennek kapcsán történt egy fontos esemény, amely alapvetően határozta meg az elnök első hónapjait. Biden ugyanis kiadott egy elnöki rendeletet, amely de facto...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái