Előfizetői tartalom

Kijózanító példa: a jelenlegi átoltottság mellett is jöhet súlyos járvány Magyarországon

Portfolio
Chile a világ élmezőnyébe tartozik az átoltottságot tekintve, az országban lakosságarányosan több embert oltottak be, mint Magyarországon. A magas átoltottság viszont nem volt képes fékezni a járványt - az egészségügyi rendszer a kapacitásai határain van, az esetszámok és a napi új halálozások magas szinten stagnálnak. A rendkívül aggasztó helyzet sokakban ébreszthet gyanút az oltások hatásosságával kapcsolatban, a probléma legfőbb okozója viszont nem a vakcinahatékonyságban keresendő, az oltások többségében erős védelmet adnak az országban.

Chile a vakcinabeszerzés és a gyors oltási program egyik mintaországa volt, a dél-amerikai ország átoltottsága messze a világátlag felett volt egész tavasszal. A nagy átoltottság a gyors reakciónak, és egyben a szerencsének volt köszönhető: a chileiek épp akkor voltak tárgyalásban egyéb vakcinagyártásról kínai vakcinagyártókkal, amikor Ázsiában kitört a világjárvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés