Előfizetői tartalom

Heves küzdelem zajlik Merkel székéért, itt az újabb izgalmas fordulat

Szeptemberben szövetségi választásokat tartanak Németországban és már most éles verseny alakult ki a pártok között. Bár az utóbbi hetek a Zöldek előretöréséről szóltak, a lendület úgy látszik mostanra alábbhagyott és nemcsak a párt támogatottsága, hanem kancellárjelöltjének népszerűsége tekintetében is. Ezzel szemben a CDU Armin Laschet vezetésével látványos erősödést produkált az elmúlt időszakban, jelenleg pedig magabiztosan vezetnek a közvélemény-kutatásokon. A liberális FDP is képes volt támogatókat szerezni, ha ezt fent tudja tartani, akár királycsinálók is lehet a koalíciós tárgyalások során. Az SPD ezzel szemben stagnál, de ugyanez mondható el a populista AfD-ről és a Baldalról (Die Linke) is.

Vezet Merkel tömbje A CDU továbbra is erősödést mutat a német közvélemény-kutatásokon, a Portfolio saját gyűjtése alapján, amely a legfrissebb mérések eredményeit aggregált módon veszi figyelembe. A pártszövetség jelenleg 27,5 százalékon áll, amely 2,5 százalékpontos emelkedést jelent a múlt heti adatokhoz képest. Ezt alátámasztja a Trendbarometer legutóbbi mérése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés