k-17 bumeráng
Globál

Hamarosan lerántja a leplet Oroszország a legújabb páncélos katonai járműveiről

Portfolio
Hamarosan nyilvánosan is bemutatja Oroszország legújabb páncélozott katonai járműveit, egy, az úgynevezett "Bumeráng"-platformon alapuló gyalogsági harcjárművet és egy páncélozott szállító harcjárművet.

Az orosz TASzSz hírügynökség arról ír, hogy a Fehéroroszországban megrendezésre kerülő MILEX 2021 fegyverbemutatón mintegy 20 újfajta orosz fegyverrendszer kerül majd bemutatásra, többek közt az Orion-drónok egy újfajta változata, az Antyej-4000-es légvédelmi rendszer, a továbbfejlesztett 203 milliméteres Malka önjáró tarack, illetve egy Bumeráng platformon alapuló gyalogsági harcjármű és egy páncélozott szállító harcjármű is.

Ezek közül a bejelentések közül elsősorban a Bumeráng-platformot találta érdekesnek a National Interest, egy amerikai biztonságpolitikai portál, amely kiemelte: ezen a platformon alapul a 2015-ben bemutatott K-16-os és K-17-es harcjármű is.

A MILEX-en bemutatásra kerülő járművekről annyit lehet tudni, hogy a gyalogsági harcjármű (IFV) változatot egy 30 milliméteres gépágyúval, egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuskával és egy Kornet irányított páncéltörő rakétával szerelték fel, a páncélozott szállító harcjármű (APC) védelmét pedig egy 12,7 milliméteres géppuska szavatolja. Azt egyelőre nem tudni, miben térnek majd el ezek a járművek a 2015-ben bemutatott változatoktól.

A National Interest arról is ír, hogy nem látszik arra bizonyíték, hogy az orosz program érdemi riválisa lenne az amerikai Bradley IFV-k leváltására kiírt OMFV-programnak, mely járművek önvezetők lennének, képesek lesznek drónokat irányítani, illetve együttműködni teljesen robotizált járművekkel is.

Egyik portál sem ír róla, de érdemes azt megjegyezni, hogy az expó egyik legfontosabb célja az lesz, hogy az orosz fegyvergyártók showcase-eljék fejlesztéseiket potenciális külföldi vevőknek, így valószínűleg a Bumeráng-platformok is részben erre a célra kerülnek oda.

Címlapkép: Anton Novoderezhkin\TASS via Getty Images

budapest duna parlament getty stock mobil
jeff bezos amazon media kit forrás amazon
vakcina_oltas_koronavirus
astrazeneca_oxford_covid_vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
reichstag