Előfizetői tartalom

Nagyot kaszálhat Magyarország a gigantikus amerikai fegyvervásárlási programon

Már áttekintési fázisban van az Egyesült Államok jelenleg futó egyik legnagyobb harcjármű-beszerzési projektje, az Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) program, mely során körülbelül 6200 M2 Bradley gyalogsági harcjármű utódját választják ki az amerikai haderőfejlesztésért felelős döntéshozók. Az egyik erős esélyes a programban a Rheinmetall Lynx harcjárműve, melyet számos másik amerikai hadiipari céggel közösen indít a tenderen a német vállalat. Ha győznek, a gigantikus fegyverbeszerzésnek magyar érintettsége is lehet, hiszen a Lynxek és komponenseinek gyártása, illetve a hozzájuk kapcsolódó hadiipari K+F tevékenység Magyarországon is folyik majd.

Következő fázisba lépett az OMFV-program M2 Bradley IFV-k Irakban. Fotó: Scott Nelson/Getty Images A National Interest a hétvégén hozott le egy cikket arról, hogy a következő fázisba lépett a Pentagon által kiírt Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) program; a projekt célja az, hogy mintegy 6230, jelenleg szolgálatban lévő M2 Bradley gyalogsági harcjármű utódját találják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés