Előfizetői tartalom

Óriási botrány a Vatikánban: sikkasztás, pénzmosás, zsarolás és hivatali visszaélés.

MTI
Vádat emeltek a Vatikánban egy olasz érsek és kilenc másik személy ellen többek között sikkasztás, csalás, pénzmosás, zsarolás és hivatali visszaélés miatt - közölte a Szentszék szombaton. A vatikáni büntető törvényszék elnöke, Giuseppe Pignatone bíró döntése értelmében a 73 éves Angelo Becciu érseknek és társainak július 27-én kell megjelennie a bíróság előtt.

Az érseket Ferenc pápa tavaly szeptemberben egy másik kétes ügylet miatt felmentette a tisztségéből. Akkor Becciu 100 ezer eurót adományozott a Szentszéktől egy olyan alapítványnak, amelynek Becciu fivére volt a vezetője. Az érintettek - köztük az érseken kívül a Vatikán négy másik volt tisztségviselője - a Vatikán egy 350 millió eurós londoni ingatlanbefektetését intézték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés