Előfizetői tartalom

Nőtt a német kereszténydemokraták előnye a zöldekkel szemben

MTI
Tovább növelte előnyét Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a Zöldekkel szemben a szeptemberi parlamenti választásokra (Bundestag-) készülő pártok támogatottságát mérő közvélemény-kutatásokban, egy vasárnap ismertetett felmérés szerint a jobbközép pártszövetség már 10 százalékponttal áll a balközép irányultságú ökopárt előtt.

A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés szerint a CDU/CSU országos választói támogatottsága 28 százalékos, a Zöldek pedig 18 százalékon állnak. A CDU/CSU támogatottsága nem változott az egy héttel korábbihoz képest, a Zöldek viszont tovább gyengültek, ezúttal egy százalékponttal. Az ökopárt áprilisban és május első felében még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés