Előfizetői tartalom

A bukott svéd miniszterelnök néhány hét után ismét miniszterelnök lehet

MTI
A svéd parlament elnöke, Andreas Norlén az ország volt miniszterelnökét, Stefan Löfvent bízta meg a kormányalakítással hétfőn. Sajtótájékoztatóján a házelnök hozzátette, Löfven arról tájékoztatta, elegendő támogatást tud szerezni a kormányalakításhoz a 349 fős törvényhozásban, amely várhatóan szerdán szavaz az ügyben.

Amennyiben megszerzi a szükséges támogatást, a politikus pénteken mutatja be kabinetjét. Norlén a múlt héten a konzervatív Mérsékelt Párt vezetőjét, Ulf Kristerssont kérte fel kormányalakításra, aki azonban azt mondta, ehhez nem tudná megszerezni a szükséges parlamenti többséget. A képviselők legfeljebb négy alkalommal szavazhatnak a kormányalakításról, ha egyik sem jár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés