Előfizetői tartalom

Spanyolországban is berobbant a járvány a delta mutáns miatt - de főleg az oltatlanok között terjed

MTI
Különösen a fiatalok körében erősen növekedett a fertőzöttek száma Spanyolországban, péntek óta 32 607 új esetet regisztráltak a helyi egészségügyi hatóság hétfői összesítése szerint. Ez 85 százalékkal magasabb érték a múlt hetinél, amit a fokozottan fertőzőképes delta-variáns terjedésével magyaráznak, különösen a még nem immunizált fiatalok körében.

Az elmúlt két hétben százezer lakosra átlagosan 204 koronavírus-fertőzött jutott. Ez a mutató a 20-tól 29 évesig terjedő korosztályban viszont 640 fő százezer lakosra vetítve. Spanyolországban korcsoportonként halad a lakosság immunizálása, így a fiatalabb korosztályok még alig jutottak vakcinákhoz. A negyven évesnél idősebb spanyolok mintegy 89 százaléka már megkapta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés