Előfizetői tartalom

Koronavírus: jöhet a harmadik oltás? - Ezek az országok már fontolgatják

Portfolio
Egy harmadik oltás engedélyeztetését tervezi az Egyesült Államokban és Európában a Pfizer és a BioNTech a koronavírus-vakcinájára, mivel vannak arra utaló jelek, hogy hat hónappal az oltást követően emelkedik a fertőzés kockázata. Egyelőre még nincs konszenzus a tudósok között arról, hogy szükséges-e emlékeztető oltás, a WHO pénteki nyilatkozata szerint több adatra lenne szükség ehhez, de számos ország foglalkozik már egy harmadik oltás lehetőségével. A Reuters összegyűjtötte, hogy mely országok fontolgatják.

Brazília Májusban a brazil biológiai kutatóközpont, a Butantan intézet vezetője arra figyelmeztette a kormányt, hogy akár évente szükség lehet emlékeztető oltásokra a jelenleg elérhető vakcináknál. Dél-Korea Dél-Korea a múlt hónapban azt közölte, hogy mRNS-vakcinákat tervez lekötni a teljes 52 milliós lakosságának arra az esetre, ha szükség lenne jövőre harmadik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái