Előfizetői tartalom

Megmozdult a nép Kubában - Megtörik a kommunista vezetés a járvány és a szankciók súlya alatt?

Több ezer kubai állampolgár tüntetett a hétvégén az ország kommunista vezetése ellen, amely igen rendhagyónak számít a karibi országban. A szigetet több mint 60 éve irányító állampárt igyekezett külföldről érkező felbujtással magyarázni az eseményeket, a valóság ezzel szemben az, hogy Kuba már évtizedek óta gazdasági válsággal küzd, amelyet csak súlyosbított a koronavírus-járvány. A rezsim ugyan megpróbált gazdasági reformokkal javítani a helyzeten, a politikai berendezkedés átalakításától azonban elzárkóztak. Elképzelhető azonban, hogy a jövőre nézve még a kommunista párt sem lesz képes a változást követelő folyamatok feltartóztatására.

Sok tekintetben példátlan, ami a hétvégén történt Kubában. Évtizedek óta először több ezren tüntettek országszerte a gazdasági nehézségek és a kubai kormány intézkedései ellen. A mostani események már csak azért is figyelemreméltóak, mert a karibi szigetország továbbra is az állampártként funkcionáló kommunista párt irányítása alatt áll, ahol a vezetés bárminemű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés