Előfizetői tartalom

Teljes a káosz Dél-Afrikában, már a hadsereggel akarnak rendet rakni az anarchiába süllyedő városokban

Egy hete súlyos zavargások bénítják Dél-Afrikát, a Jacob Zuma ex-elnök bebörtönzése miatt kialakult tüntetések során már több mint 70 ember meghalt, ezrek sérültek meg és milliárdos nagyságrendű kár keletkezett. A rendőrség tehetetlen, a kormány gyakorlatilag komplett városok felett vesztette el az ellenőrzést. Dél-Afrika most katonákkal akar rendet rakni: 25 ezer fegyverest küldenének az utcákra, mozgósítanák még a tartalékos állományt is. Várhatóan sem az erőszak, sem a rá adott katonai válasz nem oldja meg a dél-afrikai társadalmat régóta mérgező problémákat, sőt, még súlyosabbá teheti őket.

Több súlyos tényező miatt szabadult el a pokol Jacob Zuma 2009 és 2018 között irányította Dél-Afrikát elnökként, korábban, 1999 és 2005 között pedig alelnök volt. Zuma az apartheid-éra utáni Dél-Afrika egyik legbefolyásosabb politikusa, elnöki székéből is bizalmatlansági indítvánnyal tudták csak elmozdítani. Zuma ellen korrupció miatt indult eljárás, összesen 16...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés