Előfizetői tartalom

Dél-Afrikai krízis: a kormány szerint szándékos gazdasági szabotázs történt, de már helyre állt a rend

Portfolio
Sikerült nagyrészt helyre állítani a rendet Dél-Afrikában, a pusztítás viszont jelentős károkat okozott az országnak és sok idő lesz helyre hozni a dolgok normális menetét a zavargások által leginkább sújtott területeken – mondta Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke, aki szerint a zavargások előre tervezett módon zajlottak, a „demokrácia ellenségei által szervezetten.”

A több mint egy héten át tartó zavargások során több mint 200 ember meghalt és több száz üzlet semmisült meg, az anyagi kár dollár milliárdos összegre tehető. A zavargások hátteréről itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2021. 07. 16. Provokációnak tartja a dél-afrikai elnök az országon végigsöprő tüntetéseket 2021. 07. 16. Teljes a káosz Dél-Afrikában, már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés