Előfizetői tartalom

Benkő Tibor: Szerencsés helyzetben van a Magyar Honvédség, de újfajta kihívásokra kell felkészülnünk

Rekordmagas, 1003 milliárd forintos összeg lesz jövőre Magyarország honvédelmi költségvetése, a keretösszeg több mint 30%-a új eszközök beszerzésére, fejlesztésre megy majd el – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Portfolio-nak. A már bejelentett eszközvásárlások mellett Magyarországnak hamarosan új vadászrepülőgépek és katonai drónok beszerzéséről is el kell gondolkodnia, illetve fontos prioritást élvez majd a személyi állomány és az infrastruktúra fejlesztése is – mondta el a miniszter. Benkő Tibor a Portfolio-nak adott exkluzív interjúban beszélt a Magyar Honvédség esetleges jövőbeli békemissziókban való szerepvállalásáról is, így egy potenciális, NATO-n kívüli afganisztáni feladatkör lehetőségéről, valamint a kibertér és a pandémiás helyzet új kihívásairól és tanulságairól is.

Portfolio: Rekordmagas összeg, 1003 milliárd forint lesz jövőre Magyarország honvédelmi költségvetése, ezzel várhatóan a GDP 1,7%-át fordítja a kormány védelmi jellegű kiadásokra 2022-ben. Milyen arányban jut majd ebből az összegből haderőfejlesztésre, eszközbeszerzésre, milyen arányban a személyi állomány fejlesztésére, meglévő eszközök karbantartására? Benkő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái