Előfizetői tartalom

Katasztrófa Németországban: az ítéletidő a politikában is földcsuszamlásszerű változásokat hoz?

Az intenzív esőzések miatt hatalmas áradások pusztítottak a napokban Németországban, amelyek következtében több mint 180-an vesztették életüket és jelentős anyagi kár keletkezett. Szakértők szerint az áradások hátterében minden bizonnyal a klímaváltozás áll. A mostani események a német választások kimenetelét is befolyásolhatják, amelyet alig több, mint két hónap múlva rendeznek meg. Kérdéses azonban, hogy a kormányzati pozícióban lévő CDU/CSU, vagy a klímaválsággal évek óta kampányoló Zöldek támogatottságára gyakorol-e nagyobb hatást.

Rég nem tapasztalt áradások okoztak katasztrófát Németországban az utóbbi napokban, az esőzések következtében kialakult árvizek főleg az ország nyugati tartományait sújtották, de a Felső-Bajorországban fekvő Berchtesgadener Land járásban is szükségállapotot kellett kihirdetni. A hatóságok közlése szerint a természeti csapásnak eddig 188 halálos áldozata van, de további...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái