Előfizetői tartalom

Katasztrófa Németországban: az ítéletidő a politikában is földcsuszamlásszerű változásokat hoz?

Az intenzív esőzések miatt hatalmas áradások pusztítottak a napokban Németországban, amelyek következtében több mint 180-an vesztették életüket és jelentős anyagi kár keletkezett. Szakértők szerint az áradások hátterében minden bizonnyal a klímaváltozás áll. A mostani események a német választások kimenetelét is befolyásolhatják, amelyet alig több, mint két hónap múlva rendeznek meg. Kérdéses azonban, hogy a kormányzati pozícióban lévő CDU/CSU, vagy a klímaválsággal évek óta kampányoló Zöldek támogatottságára gyakorol-e nagyobb hatást.

Rég nem tapasztalt áradások okoztak katasztrófát Németországban az utóbbi napokban, az esőzések következtében kialakult árvizek főleg az ország nyugati tartományait sújtották, de a Felső-Bajorországban fekvő Berchtesgadener Land járásban is szükségállapotot kellett kihirdetni. A hatóságok közlése szerint a természeti csapásnak eddig 188 halálos áldozata van, de további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés