Előfizetői tartalom

Világszerte dagad az izraeli kémbotrány - A főszereplő határozottan cáfol

Portfolio
Körülbelül 50 ezer embert, köztük 180 újságírót figyelhettek meg világszerte az izraeli NSO Group Technologies Pegasus kémszoftverével. A spyware olyannyira komoly, hogy Izraelben fegyverként tartják nyilván, ezért exportja a kormány engedélyéhez kötött. Hivatalosan csak állami szereplőkkel üzletel az izraeli cég, de előfordult már korábban, hogy Mexikóban például drogkartellek kezébe került a kémszoftverük. Az ügynek magyar érintettsége is van, de a kormány tagadja, hogy tudna az adatgyűjtésről. Maga az NSO Group viszont több közleményt is kiadott, melyben határozottan tagadnak nagyon sokat a nemzetközi médiában megjelent állításokból.

Pegasus, az izraeli kémfegyver Az izraeli NSO Group egy alig 11 éve működő izraeli szoftvercég, húzótermékük, a Pegasus egy okostelefonokra telepíthető kémprogram, melyet hivatalosan „terror és bűnözés ellen használnak állami önkormányzatok.” A céget három olyan izraeli informatikus alapította, akik korábban tagjai voltak a 8200-as egység néven ismert szupertitkos izraeli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái