Előfizetői tartalom

Trump utódja még Trumpnál is Trumpabb lehet

Újabb poll mutat rá arra, hogy Donald Trump és az általa meghonosított jobboldali populizmus abszolút dominanciát szerzett az amerikai Republikánus Párton belül, a mérsékelt politikusok gyakorlatilag labdába sem rúghatnak mellette. Az egyetlen olyan politikus, akinek egyáltalán hangyányi esélye van arra, hogy Trump utódja legyen elnökjelöltként Ron DeSantis, Florida kormányzója; egy olyan politikus, akit sokan még „Trumpnál is Trumpabbnak” tartanak. DeSantis Trump szoros szövetségese, aki valószínűleg félreáll majd, ha a 2024-es választáson Trump is indul, 2028-ra viszont már jó esélye van rá, hogy a Republikánus Párt zászlóvivő elnökjelöltje legyen. A jobboldali populizmus tehát még biztosan éveken, ha nem évtizedeken át uralhatja a Republikánus Pártot és nagyon úgy néz ki, hogy DeSantis még feljebb is tekerheti egy kicsit az intenzitást.

Trump árnyékában mindenki eltörpül... szinte Donald Trump kétség kívül új irányt hozott az amerikai Republikánus Pártban: a mérsékelt, big money konzervativizmust mára teljesen kiszorította a volt elnök által képviselt jobboldali populizmus. Ez a tény egy hétvégén lefolytatott, kifejezetten konzervatív szavazók álláspontjára kíváncsi CPAC-pollból is kiderült: a dallasi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés