fehér ház amerika elnök fehérház
Globál

Joe Biden kiberbiztonsági megbeszélést hív össze amerikai vállalatvezetőkkel

MTI
Joe Biden amerikai elnök és vezető kormánytisztviselői az amerikai üzleti szféra vezetőivel találkoznak augusztus 25-én, hogy a kiberbiztonság megerősítéséről tárgyaljanak - jelentette be a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője szerdán.

A megbeszélés összehívása az amerikai kormányzati és vállalati szektor közös cselekvésének fontosságát mutatja, de további részleteket nem közöltek arról, hogy mely vállalatok vezetői lesznek jelen a találkozón.

Biden elnök nemzetbiztonsági csapatának tagjai és az adminisztráció más tisztségviselői a cégvezetőkkel arról fognak tárgyalni, hogy - mint a szóvivő fogalmazott -

miképp tudunk együttműködni a kiberbiztonságán javítása érdekében.

A megbeszélésre azután kerül sor, hogy az elmúlt hónapokban költséges zsarolóvírusos támadások sorozata zajlott az Egyesült Államokban, amire a Biden-adminisztráció több intézkedéssel reagált a kritikus infrastruktúra védelmének megerősítésével.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) kedden a kiberbiztonságot erősítő új követelményeket tartalmazó utasítást adott ki a csővezetékeket működtető amerikai nagyvállalatok számára.

A minisztériumi rendelet kiadására az elmúlt hónapokban végrehajtott zsarolóvírusos támadásokat követően került sor, amelyek a lakossági fogyasztásban is érzékelhető módon megzavarták a kőolaj- és földgázellátást az Egyesült Államok keleti partvidékén.

Az iskolákon és orvosi létesítményeken kívül május 7-én az egyik legnagyobb amerikai üzemanyag-ellátó vállalat, a Georgia állambeli Colonial Pipeline számítógépes rendszerét is feltörték vélhetően Oroszországhoz kötődő hekkerek.

A nagyvállalat csaknem 9000 kilométeres vezetékhálózatán benzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot és egyéb finomított kőolajszármazékokat szállít naponta mintegy 2,5 millió hordó mennyiségben, amellyel az Egyesült Államok keleti partvidékének mintegy felét látja el üzemanyaggal. A májusi kibertámadást követően több keleti parti államban hosszú sorok alakultak ki a benzinkutaknál, és nem volt ritka a földgázhiány sem.

Egy áprilisban elindított kiberbiztonsági pilot projektben, amely az ipari ellenőrzés és irányítás fejlesztésére összpontosított, 255 elsődleges fontosságú áramszolgáltatóból több mint 145 cég szerzett be kiberbiztonságot ellenőrző technológiát, és ez a szám tovább nő - fejtette ki a szóvivő.

Címlapkép forrása: Getty Images

frankfurt
pepsi kóla cola getty stock
vakcina járvány oltás pakisztán

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Tesla, Nio, Xpeng - melyek néznek ki a legjobban és mit várhatunk tőlük a jövőben?
olajtanker Getty