Előfizetői tartalom

Totális átalakulás a Mercedes-Benznél: már az évtized végén száműzhetik a benzines és dízel autóikat

Portfolio
Úgy tűnik, Brüsszel szigora komoly elhatározásra ösztönzi Európa vezető autógyártóit, egymás után jelentik be, hogy az előttünk álló néhány évben még nagyobb erőbedobással igyekeznek átállni a tisztán elektromos autózásra. Most a Daimler közölte, hogy a 2022 és 2030 közötti időszakban 40 milliárd eurót fordít az elektromos autózásra. A tervek között szerepel új elektromos modellek és platformok bevezetése, akkumulátorgyárak építése és szilárdtest akkumulátor fejlesztése, gyártása.

Csupán egy hét telt el azóta, hogy az Európai Bizottság bemutatta a "Fit for 55" uniós klímacsomagot, amelyből kiderült, hogy a brüsszeli döntéshozók először jelentősen szigorítanák a járművek megengedett szén-dioxid-kibocsátását az előttünk álló évtizedben, majd be is tiltanák a benzines és dízel autók értékesítését 2035-től.  Kapcsolódó cikkünk 2021. 07....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés