Előfizetői tartalom

Látványos ábrákon mutatjuk, hogyan húzzák ki a koronavírus-járvány méregfogát a vakcinák

Döbbenetes mértékű új esetszámokkal tért vissza a koronavírus-járvány azokban az országokban is, ahol már az 50%-ot is meghaladta az átoltottság. Nem működnek az oltások? - teheti fel a kérdést még a tudomány mellett elkötelezett olvasó is. Szó sincs erről: az oltási programok valóban nem tudta megfékezni a járványterjedést, de a súlyosságát jelentősen csökkentette. Azokban az országokban, ahol magas átoltottság mellett futott fel a járvány, messze nincs olyan szinten a kórházban kezeltek száma, mint a korábbi járványhullámok során, miközben a korlátozások sokkal enyhébbek. Mindez egy dolgot bizonyít: nincs racionális érv amellett, hogy a lakosság 40-50%-át védtelenül hagyjuk a járvánnyal szemben, mert azon túl, hogy körükben nőni fog a halálozás, az oltottak védettségét is veszélyeztetik.

Aggasztó hírek érkeznek nap mint nap a koronavírus terjedéséről: azután, hogy a fejlett ország többségében már beoltották a felnőtt lakosság nagy részét, és karnyújtásnyira vagyunk a nyájimmunitás korábban feltételezett minimális szintjétől, a delta variáns miatt sok európai országban pont olyan sebességgel futott fel az újabb járványhullám több ezres, egyes helyeken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái