Előfizetői tartalom

Forrong a magyarok kedvelt üdülőparadicsoma - A tüntetéssorozatok tíz év munkáját dönthetik romba

Rendkívüli események zajlanak Tunéziában. A járványkezelés és a gazdasági nehézségek miatt kitört tüntetések nyomán az ország elnöke menesztette a miniszterelnököt és 30 napra felfüggesztette a parlament működését. A lépést a kormányzó párt képviselői és támogatói puccsnak nevezték, a tüntetők viszont üdvözölték az elnök döntését. A nemzetközi közvélemény egyelőre megosztott a történtek értékelésében, azonban mindenki aggódik, hogy 11 évvel Zín el-Ábidín ben Ali hatalmának megdöntése és ezzel az Arab tavasz megindítása után, újra önkényuralom rendezkedik be Tunéziában.

Politikai káoszba fulladtak a vasárnap óta zajló tüntetések Tunéziában. Az ország elnöke, Kaisz Szaíd ugyanis a tiltakozások hatására felfüggesztette a parlament működését és menesztette az ország miniszterelnökét, Hisám Masísit, valamint a védelmi és az igazságügyi tárca vezetőjét. A hivatalos indoklás szerint az elnök a "társadalmi béke helyreállítása, az állam...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái