Előfizetői tartalom

1000 milliárd dolláros győzelem Joe Bidennek: Trump emberei is beálltak az új elnök mögé

A héten kétpárti támogatással elfogadta a szenátus a Joe Biden kormánya által szponzorált mintegy 1000 milliárd dolláros infrastruktúra-fejlesztési csomagot. Bár ez a megállapodás egyelőre még csak erős szándéknyilatkozat, már látszik, hogy pontosan mennyi pénzt tervez költeni a Biden-kormány, illetve a Kongresszus az egyre rosszabb állapotban lévő amerikai infrastruktúra fejlesztésére. A legnagyobb tételt a csomagban, 110 milliárd dollárt, az úthálózat fejlesztése teszi ki, de sok pénz jut a vasútvonalak és a tömegközlekedés fejlesztésére is. Donald Trump dühös a megállapodás miatt, hiszen Biden a Republikánus szenátorok egy részének támogatását is megszerezte, illetve úgy tűnik, meg fog valósítani egy olyan ígéretet, amely Trump egyik fontos választási kampányeleme volt, de nem tudta elnöki ciklusa alatt beteljesíteni.

Kompromisszumos megállapodás született Több héten át tárgyalt az amerikai Demokrata Párt és a Republikánus Párt egy hatalmas infrastruktúra-fejlesztési csomagról, mellyel Joe Biden elnök és kongresszusi szövetségesei a több területen is igencsak leépült amerikai úthálózatot, hidakat, vasutakat akarták rendbe hozni. Az eredetileg 6000 milliárd dolláros csomag helyett végül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés